Президентът на САЩ Джоузеф Байдън декларира пълна подкрепа за целите

...
Президентът на САЩ Джоузеф Байдън декларира пълна подкрепа за целите
Коментари Харесай

Президентите на САЩ и Германия подкрепиха целите на „Три морета“

Президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън заявява цялостна поддръжка за задачите на самодейността „ Три морета “.

Към участниците в Байдън направи видеообръщение, в което съобщи, че районът на Централна и Източна Европа има извънреден капацитет за развиване.

„ Демокрациите би трябвало да потвърдят, че могат да работят за народите си и да се влага в добра инфраструктура по транспарантен метод, в това число самодейностите по вашата самодейност да се изкорени корупцията. Като работите дружно, ще укрепите суверенитета, ще се укрепи енергийната сигурност и всички жители на района ще могат да се конкурират и да просперират в XXI век “, сподели Байдън в обръщението си.

От своя страна немският президент Франк-Валтер Щайнмайер също заявява цялостна поддръжка за задачите на самодейността за доближаване. Той акцентира, че всички страни са изправени пред едни и същи провокации - зелената договорка, дигитализацията и интернационалният ред, учреден на правила.

„ Трябва да се възползваме в цялостна степен от капацитета на тази самодейност, само че по тази причина тя би трябвало да е част от европейските политики и принадлежности. С европейския Зелен пакт и с инструмента за възобновяване NextGenerationEu към този момент разполагаме с два мощни инструмента за превъзмогване на икономическата обстановка след Covid-19.

 Снимка: Прессекретариат на президента
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР