Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън приветства споразумението за временно прекратяване на огъня в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в приветства съглашението за краткотрайно преустановяване на огъня сред палестинската войнствена формация " Хамас " и Израел, което ще докара до освобождението на някои заложници, държани сега в линията Газа, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1068
" Изключително съм удовлетворен, че някои от тези смели души, които устояха седмици в плен и бяха подложени на неописуемо тестване, ще се съберат със фамилиите си, откакто това съглашение бъде приложено в своята целокупност ", сподели Байдън, представен в изказване на Белия дом.

Днес израелското държавно управление утвърди четиридневно съглашение за преустановяване на огъня във войната в Газа, което включва замяна на заложници за палестински пандизчии.

Байдън благодари на Катар и Египет за " решителното им водачество и партньорство " при договарянето на договорката. " И правя оценка уговорката, който министър-председателят (на Израел) Нетаняху и неговото държавно управление поеха в поддръжка на удължена пауза, с цел да се подсигурява, че тази договорка може да бъде изцяло изпълнена и да се обезпечи даването на спомагателна филантропична помощ за облекчение на страданията на почтените палестински фамилии в Газа ", сподели още президентът.

Той съобщи, че договорката " би трябвало " да докара до освобождението на някои американски заложници. " Няма да спра, до момента в който всички те не бъдат освободени ", добави той.

При невижданата си терористична офанзива против Израел на 7 октомври " Хамас " отвлече към 240 души в линията Газа и умъртви 1200 души в пограничния регион, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР