Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън призова Нетаняху да се откаже от съдебната реформа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в нощес прикани израелския министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и да се откаже от проекта си за промяна на правосъдната система, който докара до всеобщи митинги в Израел, съобщи Ройтерс.

В понеделник Нетаняху отсрочи промяната, откакто огромен брой хора излязоха по улиците. Белият дом в началото съобщи, че Нетаняху би трябвало да потърси компромис по въпроса.

Но американският президент отиде по-далеч в отговор на питане от кореспондент нощес. " Надявам се той да се откаже от това ", сподели Байдън, визирайки предлагането за правосъдна промяна, което ще даде на израелското държавно управление по-голям надзор върху назначенията във Върховния съд на страната. Байдън също по този начин съобщи, че " в близко бъдеще " не има намерение да кани Нетаняху в Белия дом.

Нетаняху бързо излезе с изказване в отговор. " Израел е суверенна страна, която взема решенията си по волята на своя народ, а не въз основа на напън от чужбина, в това число от най-хубавите другари ", сподели той. Нетаняху съобщи, че администрацията му се стреми да извърши промени " посредством необятен консенсус ".

" Познавам президента Байдън от повече от 40 години и правя оценка дългогодишния му ангажимент към Израел ", сподели още Нетаняху. Той съобщи, че съюзът сред Израел и Съединени американски щати е нерушим " и постоянно преодолява инцидентните различия сред нас ".

" Моята администрация се ангажира да укрепва демокрацията посредством възобновяване на верния баланс сред трите клона на властта, което се стремим да реализираме посредством необятен консенсус ", съобщи Нетаняху.

В диалога с кореспонденти пред Белия дом Байдън също по този начин загатна, че е смутен от опцията Русия да изпрати тактически нуклеарни оръжия в Беларус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР