Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че според него си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че според него си
Коментари Харесай

Байдън: Струва си да проучим отношенията на Мъск с други държави

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съгласно него си коства американските управляващи да проучат връзките на бизнесмена и притежател на обществената мрежа Twitter Илон Мъск с други страни, оповестява Reuters.
" Мисля, че съдействието и/или техническите връзки на Мъск с други страни си коства да бъдат проучени ", e споделил Байдън на конференция в Белия дом. " Не споделям, че той прави нещо неправилно, просто споделям, че си коства да бъдат проучени. "   Байдън е направил това изказване в отговор на въпрос дали счита, че Мъск е опасност за националната сигурност, както и дали придобиването на Twitter от него благодарение на саудитски конгломерат не би трябвало да бъде разследвано от американските управляващи.

Миналия месец Белият дом разгласи като погрешни известията, че Съединени американски щати разискват обвързван с националната сигурност обзор на някои от начинанията на Мъск, в това число придобиването на Twitter.
Сделката провокира опасения, че той може да се сблъска с напън от други страни, които се пробват да управляват онлайн речта, написа Reuters.   Като основен изпълнителен шеф на производителя на електрически коли Tesla, Мъск счита Китай за основен пазар и значима индустриална база. Производството на Tesla във фабриката в Шанхай съставлява към половината от световните доставки на компанията предходната година.   По-рано Мъск разяснява напрежението сред Китай и Тайван в интерес на Пекин. Мъск също по този начин заяви, че Китай е потърсил гаранции, че той няма да предлага интернет услугата Starlink на SpaceX в Тайван.

Като основен изпълнителен шеф на ракетната и сателитна интернет компания SpaceX, Мъск също по този начин беше декларирал, че SpaceX не може безпределно да финансира Starlink в Украйна. После обаче промени мнението си и сподели, че ще продължи да го прави. Това стана откакто CNN осведоми, че Мъск е поискала от Пентагона да заплаща достъпа на украинците до Starlink. Услугата оказва помощ на цивилни и военни да останат онлайн по време на войната с Русия.
Иън Бремър, началник на консултантската компания за политически опасности Eurasia Group, писа в Twitter, че Мъск му е споделил, че е приказвал непосредствено с Путин за Украйна. Мъск отхвърли тези изказвания.
No, it is not. I have spoken to Putin only once and that was about 18 months ago. The subject matter was space.
— Elon Musk (@elonmusk) October 11, 2022
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР