Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Доналд Тръмп със

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Доналд Тръмп със
Коментари Харесай

Байдън: Тръмп със сигурност е подкрепил бунта на 6 януари

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Доналд Тръмп сигурно е подкрепил въстание, откакто висшият съд на Колорадо блокира републиканеца да се кандидатира за втори мандат поради нападението над Капитолия през 2021 година


" Ще оставя съда да вземе това решение. Но той сигурно е подкрепил въстание. Няма подозрение по въпроса, никакво, нула ", сподели Байдън пред кореспонденти, откакто дойде в Милуоки, Уисконсин, на борда на Air Force One.

" Това е явно. Вие видяхте всичко ", добави 81-годишният демократ, който евентуално ще се изправи против Тръмп в близката борба на президентските избори през 2024 година в реванш на борбата им през 2020 година

Кампанията на някогашния президент Тръмп съобщи, че ще апелира пред Върховния съд на Съединени американски щати решението от Колорадо, което се отнася единствено за предаварителните избори в щата.

Това е първият от редица правосъдни искове в цялата страна, които сполучливо се базират на 14-ата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, която не разрешава заемането на длъжността на всеки, заклел се да пази страната, който по-късно взе участие във въстание.

Байдън съобщи на избирателен мийтинг край Вашингтон, че " най-голямата опасност, която Тръмп съставлява, е за нашата народна власт. Защото в случай че загубим, ще загубим всичко ".

Той разказа Тръмп като " наблюдаващ, до момента в който тълпата нападна Капитолия " при нападението на последователите на републиканеца на 6 януари 2021 година, целящо да анулира загубата на Тръмп от Байдън.

" Това е някогашен президент, който в действителност утвърждава и предизвиква насилието против своите съграждани ", сподели той. " Това е непоносимо. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР