Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че американците от всички

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че американците от всички
Коментари Харесай

Байдън: Няма да изоставим сама Украйна срещу руската агресия 



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че " американците от всички пластове на обществото ", в това число и демократите, и републиканците, " схващат в костите си, че битката на Украйна е част от нещо доста по-голямо ".

" Американският народ знае, че в случай че останем безучастни пред лицето на такива очевидни офанзиви против свободата и демокрацията и главните правила на суверенитета и териториалната целокупност, светът сигурно ще се сблъска с по-лоши последствия ", предизвести Джо Байдън.

Байдън приказва за триумфите на Украйна във войната, като споделя, че тя е спечелила борбата за Киев, борбата за Херсон, борбата за Харков.

Той споделя, че страната се е противопоставила на упованията на Русия на всяка крачка.

Байдън благодари на Конгреса за поддръжката на неговия " общ законопроект " за Украйна, който съгласно него включва " 45 милиарда $ в допълнение финансиране ".

" Днес разгласявам идващия транш от нашата помощ за сигурността в Украйна ", споделя Байдън.

Пакетът включва 1, 85 милиарда $, " които включват както директни прехвърляния на съоръжение за Украйна..., по този начин и контракти за доставка на муниции, от които Украйна ще се нуждае през идващите месеци за своята артилерия, танкове и ракетни установки.

" От решаващо значение е, че в допълнение към тези нови благоприятни условия, като да вземем за пример прецизните въздушни муниции, пакетът ще включва ракетна батарея " Пейтриът "... с която ще обучим украинските сили да работят като част от продължаващите старания за подсилване на въздушната защита на Украйна. "

Преминаваме към Зеленски, който сподели, че е пристигнал във Вашингтон, с цел да благодари на президента на Съединени американски щати и на американския народ за поддръжката.

Той показа, че изключително през последните 30 дни на войната Украйна и Съединени американски щати са станали същински сътрудници и съдружници.

Украинският водач споделя, че е усетил това партньорство по време на днешните диалози, преди да благодари на Байдън за ролята му в подпомагането на Украйна да се отбрани от Русия. нюз бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР