Президентът на САЩ Джо Байдън вярва, че заповедта на Международния

...
Президентът на САЩ Джо Байдън вярва, че заповедта на Международния
Коментари Харесай

САЩ не признават съда в Хага, но приемат заповедта за арест на Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има вяра, че заповедта на Международния углавен съд (МНС) за арест на съветския водач Владимир Путин е оправдана, тъй като той е направил военни закононарушения в Украйна. 

Президентът обаче означи, че Съединени американски щати и няколко други страни не признават престижа на МНС в Хага. 

" Мисля, че е целесъобразно, само че въпросът е, че не е интернационално приет и от нас ", сподели 80-годишният Байдън пред кореспонденти, преди да напусне Белия дом за уикенд пътешестване до Делауеър. Но мисля, че има доста мощна точка, добави той. 

На въпрос дали счита, че Путин би трябвало да бъде съден за военни закононарушения, свързани с войната в Украйна, президентът не отговори непосредствено, само че сподели, че е ясно, че съветският водач в действителност е направил военни закононарушения. 

" Той явно е направил военни закононарушения ", сподели Байдън пред кореспонденти. 

Хага издаде заповед за ареста на Путин в петък по съмнение за нелегално похищение и депортиране на деца и нелегално прекачване на хора от Украйна в Русия, в първата заповед на МНС, обвързвана с войната на Кремъл в Украйна. 

" Има рационални учредения да се счита, че Путин носи самостоятелна наказателна отговорност за гореспоменатите закононарушения ", сподели основаният в Холандия съд. 

Вицепрезидентът Камала Харис сподели на Мюнхенската конференция по сигурността предишния месец, че Съединени американски щати са открили, че Русия е направила закононарушения против човечеството в Украйна. 

" Техните дейности са нахлуване против нашите общи полезности, нахлуване против нашата обща човещина, сподели Харис, цитирайки доказателства за убийства в жанр екзекуция, обезчестяване и изтезания. Съединените щати публично откриха, че Русия е направила закононарушения против човечеството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР