Президентът на САЩ Джо Байдън ще участва в петък, 19

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще участва в петък, 19
Коментари Харесай

Байдън ще участва във виртуална среща с лидерите от Г-7

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще взе участие в петък, 19 февруари, в първата си среща с водачите на страните от Г-7. Тя ще бъде виртуална и на нея ще бъдат разисквани коронавирусната пандемия и международната стопанска система, заяви Белият дом, представен от Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Виртуалната среща с водачите на водещите в света демократични пазарни стопански системи ще даде опция на президента Байдън да дискутира проекти за справяне с пандемията от КОВИД-19 и за възобновяване на световната стопанска система ", уточни в официално съобщение Белият дом.

Байдън ще изтъкне нуждата от световна съгласуваност при производството, разпределянето и доставките на ваксини, както и от световни старания за подготовка и отбрана от бъдещи пандемии. Президентът ще приказва също за потребността индустриализираните страни да създадат по този начин, че икономическото им възобновяване да обгръща всички групи на обществото и да е в интерес на всички работещи, в това число дамите и членовете на исторически онеправданите общности, се споделя в официалното съобщение, представено от Асошиейтед прес.

Байдън ще употребява случая да разиска и потребността от осъвременяване на световните правила за справяне с стопански провокации, като тези, които насочва Китай, добавя Белият дом.

В деня на срещата с водачите на Г-7 Байдън ще се включи и в " особено издание " на Мюнхенската конференция по сигурността, конгрес на международните водачи, отдаден на защитата. Като вицепрезидент той взе участие в Мюнхенската конференция през 2009 и 2015 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР