Президентът на САЩ Джо Байдън ще прехвърли в петък временно

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще прехвърли в петък временно
Коментари Харесай

Джо Байдън предава временно президентската власт на Камала Харис

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще трансферира в петък краткотрайно властта на вицепрезидента Камала Харис, до момента в който той се намира под упойка за рутинна колоноскопия, на която ще се подложи като част от постоянно профилактично физическо проучване, прессекретарят на Белия дом Джен Саки.

Президентските пълномощия ще бъдат трансферирани на вицепрезидента Камала Харис " за късия интервал от време, когато Джо Байдън е под анестезия ". " Вицепрезидентът ще работи от офиса си в Западното крило през това време “, добави Саки и уточни, че по-късно този следобяд Белият дом ще пусне обществено документално обобщение по отношение на физическия обзор на президента.

Профилактичното проучване ще се организира в Националния боен медицински център " Уолтър Рийд ".

Президентската власт е била прехвърляна на вицепрезидента и преди този момент, когато президентът Джордж У. Буш беше подложен на колоноскопии през 2002 и 2007 година, като самото прекачване на властта е в сходство с процеса, заложен в Конституцията, означи прессекретарят на Белия дом.

Байдън, който навършва 79 години в събота, е най-възрастният човек, поел поста на президент в историята на Съединени американски щати.

Въпреки че не престават спекулациите дали Байдън ще се кандидатира за преизбиране през 2024 година, той уточни неведнъж, че чака да се кандидатира за втори мандат дружно с вицепрезидента Харис.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР