Президентът на САЩ Джо Байдън ще изпрати директора на Централното

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще изпрати директора на Централното
Коментари Харесай

WP: Шефът на ЦРУ отива Европа, за да преговаря за сделката между Израел и Хамас

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще изпрати шефа на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) Уилям Бърнс в Европа за съвещания за подписване на договорка за освобождение на заложници, държани от палестинското придвижване Хамас, оповестява The Washington Post (WP), базирайки се на източници. Обсъждането би трябвало да се организира в

Според изданието господин Бърнс ще се срещне с сътрудниците си от Израел и Египет Дейвид Барнеа и Абас Камел, както и с министър-председателя на Катар Мохамед бин Абдел Рахман Ал Тани. В рамките на консултациите страните възнамеряват да обсъдят опцията за преустановяване на военните интервенции в линията Газа.

Централно разузнавателно управление на САЩ отхвърли да разяснява информацията на WP. Координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби също не удостовери публикуването на обявата. Както прецизира Ройтерс, срещата може да се организира идващия уикенд.

Войната сред Израел и Хамас продължава от 7 октомври 2023 година Израел заяви за 1,4 хиляди убити, палестинските управляващи правят оценка броя на жертвите на над 25 хиляди През ноември страните се договориха за преустановяване на огъня и го удължиха няколко пъти, само че през декември израелската войска възобнови интервенциите в Газа. Axios заяви тази седмица, че Израел е предложил на Хамас двумесечна пауза във военните дейности в подмяна на освобождението на всички заложници в Газа.

За развиването на обстановката – в обявата на Комерсант „ Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се занимава с диагностика на Близкия изток “.

Източник: Washington Post, превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР