Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря днес с папа Франциск

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря днес с папа Франциск
Коментари Харесай

Байдън обсъди конфликта в Близкия изток с папата, какво си казаха

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва през днешния ден с папа Франциск и разиска продължаващия спор в Близкия изток сред Израел и палестинската ислямистка формация " Хамас ", се споделя в изказване на Белия дом, представено от Ройтерс.

Двамата разискаха " нуждата да се предотврати ескалацията в района и да се работи за реализиране на дълготраен мир в Близкия изток ", съобщи Белият дом.

По-рано Ватиканът заяви, че диалогът, който е траял към 20 минути, " се е фокусирал върху конфликтните обстановки в света и нуждата да се намерят пътища към мира ".

Белият дом сподели, че Байдън е разискал тематиката по телефона още с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и с водачите на Канада, Франция, Англия, Германия и Италия.

След нападението на палестинската формация " Хамас " против Израел на 7 октомври Израел отговори с въздушни удари по следената от нея линия Газа и се готви за сухопътна атака. Според управляващите в Газа от този момент са починали повече от 4700 души. В Израел са убити повече от 1400 души, множеството от които цивилни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР