Президентът на САЩ Джо Байдън призова Конгреса да вземе мерки

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова Конгреса да вземе мерки
Коментари Харесай

Байдън поиска ограничаване на огнестрелното оръжие след кървавата баня в Тенеси

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Конгреса да вземе ограничения за ограничение на насилието, осъществявано с огнестрелни оръжия, откакто при нахлуване в Нашвил, щата Тенеси, бяха убити минимум шестима души, в това число три деца на възраст сред 8 и 9 години, заяви Белият дом, представен от международните организации.
Още по темата
" Колко още деца би трябвало да бъдат убити, преди републиканците в Конгреса да се раздвижат и да подхващат дейности за въвеждане на възбрана за владеене на щурмови оръжия, да оправят пропуските в нашата система за изследване на правосъдното минало или да изискат безвредно предпазване на огнестрелните оръжия? ", запита говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, осведоми Българска телеграфна агенция.

Тя добави, че Белият дом поддържа контакт с представители на министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Според началника на локалната полиция Джон Дрейк кървавата баня е осъществена от Одри Хейл, 28-годишен транссексуален, който бързо е бил погубен от органите на реда. По-късно полицията съобщи пред локални медии, че тя е транссексуален мъж - родена е като жена, само че идентифицираща се като мъж.

При обиск в дома на причинителя полицията е разкрила манифест и карта на учебното заведение, в това число евентуални входове, добави Дрейк. Извършителят е направил наблюдаване, преди да предприеме нападението.

Нападателят влезнал в постройката на дребното частно християнско " Училище на завета ", някогашен възпитаник на което е и самият той, въоръжен с два автомата и револвер. След като минал през приземния етаж, той се качил на първия етаж и създал голям брой изстрели. Загинали са трима възпитаници на възраст 8-9 години и трима възрастни на възраст 60-61 години. Бързо изпратените на мястото на случая служители на реда незабавно простреляли обвинения, който бил разгласен за мъртъв в 10:27 ч. (14:27 ч. по Гринуич), 15 минути след първия сигнал, съобщи представителят на полицията Дон Аарон.

По време на нападението една от учителките съумяла да се обади на щерка си. " Тя ми сподели, че се е скрила в дрешника и че се стреля на всички места ", споделя Ейвъри Мирик пред локалната телевизия Дабъл Ю Ес Ем Ви 4. Майка ѝ съумяла да се избави невредима.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР