Президентът на САЩ Джо Байдън призова израелското правителство да не

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова израелското правителство да не
Коментари Харесай

Байдън призова Израел да забави правосъдната реформа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани израелското държавно управление да не " бърза " с промените в правосъдната система, които провокираха огромни митинги, съобщи Агенция Франс Прес.В извънредно директна рецензия към вътрешната политика на един от най-близките съдружници на Съединени американски щати Байдън съобщи пред " Ню Йорк Таймс ", че министър-председателят Бенямин Нетаняху би трябвало да работи деликатно. " Това явно е област, в която израелците имат мощни възгледи, в това число в едно трайно протестно придвижване, което показва жизнеността на израелската народна власт, която би трябвало да остане в основата на нашите двустранни връзки ", добави Байдън.

" Намирането на консенсус в противоречиви области на политиката значи да отделите нужното време. За обилни промени това е от значително значение. Затова моята рекомендация към израелските водачи е да не бързат ", акцентира американският президент.По думите на Байдън най-хубавият резултат ще бъде реализиран, в случай че се потърси допустимо най-широк консенсус в това отношение.Твърдолинейното съдружно държавно управление на Нетаняху се стреми да ограничи пълномощията на правосъдната власт и препоръчаният от него закон към този момент стартира да се придвижва през Народното събрание.Предложенията разделиха нацията и провокираха едно от най-големите протестни придвижвания в историята на Израел, като тази седмица хиляди израелци още веднъж излязоха на улицата, с цел да стачкуват против това, което съгласно тях е посягане против демокрацията.

Израелският президент Исаак Херцог, който има най-вече церемониална роля, само че е считан за доста по-балансиран в позициите си от Нетаняху, се срещна с Байдън, а през днешния ден ще направи послание към Конгреса на Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР