Президентът на САЩ Джо Байдън подписа меморандум, провъзгласяващ като една

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа меморандум, провъзгласяващ като една
Коментари Харесай

Байдън с меморандум за световна борба с корупцията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа меморандум , провъзгласяващ като една от основните задания в региона на националната сигурност на страната, оповестява Белият дом.

" С този меморандум президентът на Съединени американски щати публично открива битката с корупцията като основна задача на националната сигурност на Съединени американски щати. Президентът заявява своята ангажираност с тази битка по време на предизборната акции ", разяснява длъжностно лице на брифинг.

Антикорупционната битка е част от по-широк ход към нова " външна политика за междинната класа ". Стратегията, създадена частично от съветника по национална сигурност на Байдън Джейк Съливан, акцентира по какъв начин външната политика и вътрешната политика могат да бъдат интегрирани в нова междинна точка сред обичайните консервативни и демократични подходи към световните каузи, написа ЕнБиСи.

Външната политика за междинната класа има за цел да подсигурява, че глобализацията, търговията, правата на индивида и военната мощност могат да бъдат впрегнати в интерес на работещите американци , освен за милиардери и мултинационални корпорации, само че и заради нереални идеологически аргументи.

Основните елементи на директивата ще бъдат фокусирани върху финансовите закононарушения, в това число стъпки за модернизиране на съществуващите закони за битка с корупцията , с цел да се опълчват на криптовалутите и киберпрестъпността .

" Ние преглеждаме криптовалутите като средство за нелегално финансиране , само че никога тези нови стъпки не се лимитират до нови технологии ". Длъжностното лице също по този начин съобщи, че напъните ще включват актуализации на Закона за банковата загадка , който сега е главният инструмент за налагане на бистрота при придвижването на парите през финансовите институции.

" Политико ": Съединени американски щати удрят със наказания високопоставени българи за корупция. Европейски Съюз не прави нищо

Европейски Съюз не може да управлява личния си двор

В изказването си Белият дом добавя, че " корупцията разяжда публичното доверие ; подкопава ефикасното управление; изкривява пазарите и справедливия достъп до услуги; подбива напъните за развитие; способства за националната неустойчивост, екстремизъм и миграция; и дава на властническите водачи средство за подкопаване на демокрациите по света . Когато водачите крадат от жителите на своите народи или олигарсите нарушават върховенството на закона, икономическият напредък се забавя , неравенството се уголемява и доверието в държавното управление пада . "

" Само във финансово отношение разноските за корупция са потресаващи . Изчислено е, че актовете на корупция са сред 2 и 5 % от международния БВП . Въпреки че сходни разноски не се разпределят отмерено в международен мащаб, злоупотребата с власт за персонална полза, присвояването на обществени активи, подкупите и други форми на корупция засягат всяка страна и общественост . Приходите от тези дейности минават националните граници и могат да повлияят на стопански системи и политически системи надалеч от техния генезис . Анонимните компании, непрозрачните финансови системи и професионалните снабдители на услуги разрешават придвижването и прането на нелегално благосъстояние, в това число в Съединените щати и други демокрации , основани на върховенството на закона ", написа Белият дом.

" Корупцията заплашва националната сигурност на Съединени американски щати , икономическата правдивост, световните старания за битка с бедността и развиването и самата народна власт . Но посредством дейно попречване и противопоставяне на корупцията и демонстриране на преимуществата на транспарантното и отчетно ръководство, ние можем да осигурим сериозно преимущество за Съединени американски щати и други демокрации ".

" Издавайки този меморандум за изследване на националната сигурност, откривам битката с корупцията като главен интерес на националната сигурност на Съединените щати. Моята администрация ще управлява напъните за поощряване на положителното управление; да донесе бистрота на Съединените щати и световните финансови системи; попречване и битка с корупцията у нас и в чужбина ; и все по-трудно за корумпираните артисти да защитят своите действия ".

Правителството на Съединени американски щати е инструктирано да прегледа и показа отчет на президента, рекомендации в границите на 200 дни за това по какъв начин държавното управление и неговите сътрудници могат да укрепят, да координира стъпките за усилване на битката с корупцията .

По-рано за корупция.. При посещаване в Украйна държавният секретар на Съединени американски щати Антъни.
 Брюксел упорства за дефинитивни присъди за корупция по високите етажи на властта
Брюксел упорства за дефинитивни присъди за корупция по високите етажи на властта

България трябвало да приключи използването на рекомендациите на ЕК
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР