Президентът на САЩ Джо Байдън отбеляза Деня на независимостта на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отбеляза Деня на независимостта на
Коментари Харесай

Байдън отбеляза Деня на независимостта на Украйна с обявяване на помощ за сигурност в размер на 2,98 млрд. долара

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън означи Деня на независимостта на Украйна в сряда, като удостовери уговорката на Съединените щати към Украйна - шест месеца откакто Русия стартира нашествието си - с нова инвестиция от 2,98 милиарда $ в помощ на сигурността, съобщи CNN .

" Горд съм да разглася най-големия ни транш от помощта за сигурност до момента: почти 2,98 милиарда $ за оръжия и съоръжение, които ще бъдат предоставени по линия на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна. Това ще разреши на Украйна да се снабди със системи за противовъздушна защита, артилерийски системи и муниции, безпилотни летателни системи и радари, с цел да може да продължи да се пази в дълготраен проект ", съобщи Байдън в изказване в сряда.

Тъй като този пакет попада в обсега на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна (USAI), той няма да бъде употребен от съществуващите ресурси на Съединени американски щати. Вместо това, съгласно американски чиновник, той ще пристигна от контракти с производители на оръжие.

Миналата седмица Съединени американски щати оповестиха пакет на стойност 775 млн. $, който включва муниции за HIMARS и 105-милиметрови гаубици, противотанкови ракети, благоприятни условия за разминиране и други Пакетът беше възложен посредством президентския орган за евакуиране на средства, което значи, че ще бъде изтеглен непосредствено от американските ресурси.

Байдън също по този начин поздрави народа на Украйна по случай 31 години самостоятелност, като означи, че страната е " въодушевила света ", и добави, че Съединени американски щати " с неспокойствие чакат да продължат да празнуват Украйна като демократична, самостоятелна, суверенна и просперираща страна през идващите десетилетия ".

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР