Президентът на САЩ Джо Байдън обяви мораториум върху сондажите за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви мораториум върху сондажите за
Коментари Харесай

Байдън обяви мораториум върху сондажите за петрол и газ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи мораториум върху сондажите за нефт и газ във федерални земи и води.  Освен това, заяви, че ще провежда през април международна среща на високо ниво за климата, съобщи dir.bg. По-късно през днешния ден президентът на Съединени американски щати ще подпише декрет, уточняващ ограниченията в детайлности. Мораториумът, който Байдън даде обещание предизборно, няма да важи за към този момент отпуснати концесии за сондажи.
Американският президент се ангажира да резервира 30% от федералните земи и води незасегнати от човешка активност до 2030 година, с цел да бъде спряна загубата на биоразнообразие.ой също по този начин ще подреди на отрасловите федерални организации да влагат в регионите, които са стопански подвластни от изкопаемите горива, и да окажат помощ на хората, най-засегнати от климатичната рецесия. Близо 1/4 от парниковите излъчвания на Съединени американски щати се падат на сила, добита във федерални земи и води, демонстрира държавен отчет от 2018 година В същото време, по данни на министерството на вътрешните работи, концесиите за петролни и газови сондажи, както и добивът на въглища, са донесли близо 11,7 милиарда $ доходи на федералното държавно управление през 2019 година, отбелязва Агенция Франс Прес.
 Идването на Байдън - вяра за Иран и Венецуела във връзка с петрола Идването на Байдън - вяра за Иран и Венецуела във връзка с петрола
Новоизбранията за президент на Съединените щати Джо Байдън демонстрира интерес към многостранна дипломация, сходна на предходните претендент...
Байдън си е сложил за цел американската енергиен бранш да реализира така наречен въглеродна индиферентност през 2035 година , а цялата стопанска система на страната - доникъде на века. Плановете на новия президент на Съединени американски щати му навлякоха рецензии от страна както от петролния и газовия бранш, съгласно който мораториумът просто ще докара до усилване на зависимостта от вноса поради възходящото търсене на сила, по този начин и от природозащитници, които недоволстват, че екологичните цели на Байдън не са задоволително амбициозни. Новата американска администрация ще провежда международна среща на високо ниво на 22-ри април - Международният ден на Земята.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР