Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че ваксините срещу COVID-19

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че ваксините срещу COVID-19
Коментари Харесай

Байдън: От 19 април всеки пълнолетен американец може да се ваксинира срещу коронавирус

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че имунизациите против COVID-19 ще са налични за всички пълнолетни американци от 19 април , съобщи " Ройтерс ". Така се изтегля с съвсем две седмици наложения от него краен период 1 май. Припомняме, че

Миналата седмица Байдън заяви, че 90% от пълнолетните ще могат да получат ваксина от 19 април. Всеки американец ще може да се имунизира в радиус 8 километра от вкъщи си. Държавният глава означи, че броят на аптеките, които вземат участие във федералната имунизационна акция, е повишен от 17 000 местоположения до 40 000.

Байдън е наредил на управляващите в обособените щати да приложат тези промени във имунизационния проект . Все още не е позволена ваксина против COVID-19 за деца под 16 години, макар че тестването е в ход.

Повечето щати на Съединени американски щати към този момент бяха декларирали, че ще дадат опция за имунизиране за всички пълнолетни до тази нова целева дата .
 Байдън афишира, че от 19 април всички американци с достъп до ваксина
Байдън афишира, че от 19 април всички американци с достъп до ваксина

Предишният краен период бе 1 май

" Това, което вършим в този момент, ще дефинира какъв брой хора ще спасим или загубим през месец април и май и юни, преди да стигнем до четвърти юли ", сподели Байдън на събитието в Белия дом.

Повече от 80% от учителите и учебния личен състав са получили най-малко една доза ваксина, сподели Байдън, само че означи, че вариантите на ковид се популяризират бързо.

" Не сме на финалната линия. Предстои ни още доста работа. Все още участваме в конкуренция живот или гибел - сподели Байдън.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки сподели, че известието на Байдън е удостоверило за обществеността, че всички имат право в цялата страна. Това значи, че американците към този момент не би трябвало да ревизират дали дават отговор на изискванията, сподели тя. " Няма повече объркващи правила ", сподели Байдън.

Доставките на ваксини са се нараснали доста в конкуренцията за привличане на повече хора, защото циркулират по-заразни разновидности на вируса.

Байдън приказва след обиколка на пункт за имунизация в семинария в Александрия, щата Вирджиния.

Припомняме, че откакто встъпи в служба през януари, Байдън си сложи за цел да достави 100 милиона дози в границите на първите 100 дни на поста, което е в края на април. Оттогава тази цел бе удвоена до 200 милиона.

Усложненията на COVID-19 убиха повече от 555 000 души в Съединени американски щати, което слага страната преди всичко по този индикатор в света. Но също по този начин в страната са приложени над 167 милиона дози ваксини. Четири от всеки 10 американци имат най-малко една доза ваксина, което е доста по-напред от множеството страни. Разрешените ваксини от Moderna и Pfizer изискват две дози, до момента в който Johnson & Johnson`s е еднодозова ваксина.

Ваксината Pfizer е позволена за лица на възраст 16 и повече години, до момента в който другите две могат да се ползват на лица на 18 и повече години. Разпространението на ваксини в Съединени американски щати стартира спряно по времето на предшественика на Байдън, Доналд Тръмп.
 Байдън разгласи за имунизирани близо 75% от над 65-годишните
Байдън разгласи за имунизирани близо 75% от над 65-годишните

Към обезпокоените: Аз съм президент на Съединени американски щати, бих ли се ваксинирал, в случай че мислех, че вреди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР