Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че ще се кандидатира

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че ще се кандидатира
Коментари Харесай

Джо Байдън: Кандидатирам се за преизбиране. Трябва да защитим демокрацията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че ще се кандидатира за втори мандат.

„ Кандидатирам се за преизбиране “, съобщи 80-годишният американски президент във видеопослание в Туитър.

„ За всяко потомство идва миг, в който би трябвало да отбрани демокрацията. Да отстоява главните си свободи. Вярвам, че това е нашият миг “, сподели Байдън. „ Ето за какво се кандидатирам за преизбиране за президент на Съединените щати. Присъединете се към нас. Нека довършим тази работа. “

Туитът беше съпроводен от триминутен видеоклип – първият от акцията му за изборите през 2024 година

Записът стартира с фрагменти от нападението против Капитолия, осъществено на 6 януари 2021 година от поддръжници на експрезидента Доналд Тръмп, отбелязва Ройтерс.

„ Когато се кандидатирах за президент преди четири години, споделих, че водим битка за душата на Америка, и към момента я водим “, декларира президентът на Съединени американски щати.

„ Това не е подобаващ миг да сме самодоволни. Затова се кандидатирам за преизбиране “, добавя той.

По време на изборите, които ще се състоят след към година и половина, Байдън ще бъде на 81 години. Ако завоюва втори мандат, в края му той ще бъде на 86 години.

Президентът на Съединени американски щати обаче се надява, че постигнатото през първия му мандат и над половинвековния му опит в политиката ще се окажат за гласоподавателите по-важни от възрастта му, отбелязва Асошиейтед прес. Не се чака той да срещне усложнения в спечелването на президентската номинация на Демократическата партия.

В отговор на оповестяването на кандидатурата му Републиканската партия на упрекна президента демократ, че е „ откъснат от действителността “.

„ Байдън е толкоз откъснат от действителността, че си мисли, че заслужава още четири години на поста, когато единственото, което прави, е да основава рецесии “, съобщи партийната лидерка Рона Макданиъл, представена от Франс прес.



За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР