Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че демокрацията е застрашена

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че демокрацията е застрашена
Коментари Харесай

Байдън в своята Реч за състоянието на Съюза: Демокрацията е застрашена у дома и в чужбина

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че демокрацията е застрашена вкъщи и в чужбина, като назова позицията на някогашния американски президент Доналд Тръмп във връзка с НАТО неприемлива в своята Реч за положението на Съюза, целяща да ускори контраста във възгледите с възможния му противник републиканец на президентските избори през 2024 година, съобщи Ройтерс, цитираана от Българска телеграфна агенция.

Байдън, който приказва пред взаимна сесия на Камарата на представителите и членовете на Сената на Съединени американски щати, стартира изявлението си, като насочи директна рецензия към Тръмп за думите, с които той предложения съветския президент Владимир Путин да нахлуе в други страни членки на НАТО, в случай че те не изразходват повече средства за защита.

" Сега моят предходник, някогашен президент републиканец, сподели на Путин, изтъквам: " Правете каквото желаете ", уточни Байдън. " Мисля, че това е възмутително, рисково и недопустимо ", акцентира американският президент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР