Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди ситуацията в Ивицата Газа

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди ситуацията в Ивицата Газа
Коментари Харесай

Израел продължава да гони целите си в Газа, САЩ притеснени за жертвите

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разиска обстановката в Ивицата Газа с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в събота. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на Белия дом.

Основният съдружник на Израел удостоверява поддръжката си, като в същото време показва и угриженост по отношение на възходящия брой жертви и филантропичната рецесия в Газа.

Нетаняху е изразил благодарност по време на диалога за позицията на Съединени американски щати в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Също по този начин е настоял, че Израел ще продължи войната, до момента в който всичките му цели не бъдат изцяло реализирани ".

Припомняме, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации в петък най-сетне одобри резолюцията за филантропичните доставки на помощ за Газа. 13 представители гласоподаваха " за ", нито един член не гласоподава " срещу ", а две страни се въздържаха - Русия и Съединени американски щати.

Резолюцията беше обсъждана в продължение на съвсем две седмици, а гласуването беше отлагано неведнъж.

Групировката " Хамас " я отхвърли като несъответстваща на действителната обстановка в Газа.

Междувременно, боевете в Северна Газа не стихват. Израел се стреми да откри цялостен надзор, с цел да може да се концентрира напъните си на юг. Израелското командване уточни, че е открило съвсем цялостен надзор над северните елементи на Газа.

Близо 20 000 поданици на Газа бяха убити по време на 11-седмичния спор. По-голямата част от 2,3-милионното население на Газа е разселено.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР