Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да освободи Иран, съобщава

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да освободи Иран, съобщава
Коментари Харесай

Байдън се зарече да освободи Иран

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да " освободи " Иран, оповестява " Ройтерс ".

Той и съобщи, че протестиращите, които работят против държавното управление на страната, скоро ще съумеят да се освободят.

" Не се безпокойте, ние ще освободим Иран. Те ще се освободят напълно скоро ", увери Байдън в своя тирада по време на акцията в Калифорния, до момента в който в близост се стичаха десетки стачкуващи с плакати в поддръжка на иранските протестиращи.

Американският президент обаче не посочи поръчката си и какви спомагателни дейности ще предприеме.
 Иран предложи Съединени американски щати да не се смятат повече за недосегаеми
Иран предложи Съединени американски щати да не се смятат повече за недосегаеми

Според Хаменей, времената са се трансформирали и врагът към този момент не е тази мощ, която в миналото е бил

От седем седмици, провокирани от гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини, откакто тя беше арестувана от моралната полиция, която съблюдава за спазването на строгите ограничавания на Ислямската република върху женското облекло. Протестите прераснаха в най-големите безредици в страната от 2019 година насам.

Протестите, почнали на 16 септември, демонстрираха непокорството на доста младежи в страната, оспорващи властта на ръководещото духовенство, както и превъзмогване на страха, който задушаваше инакомислието след Ислямската гражданска война от 1979 година
 Хаменей към протестиращите: Иран е могъщо дърво, което не може да се изкорени
Хаменей към протестиращите: Иран е могъщо дърво, което не може да се изкорени

Протестите в страната не престават

От своя страна,у дома и в чужбина, дружно с въоръжените сепаратисти и западните сили, обвинявайки ги в скрит план против Ислямската република и отричайки силите за сигурност да са убивали протестиращи.

В сряда Съединени американски щати обявиха, че ще се опитат да отстранят Иран от състава на 45-членната Комисия на Организация на обединените нации за ситуацията на дамите поради отричането на правата на дамите от страна на иранското държавно управление и репресиите против протестиращите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР