Президентът на САЩ Джо Байдън назначи специална пратеничка за възстановяването

...
Президентът на САЩ Джо Байдън назначи специална пратеничка за възстановяването
Коментари Харесай

Байдън назначи специална пратеничка за в ъзстановяването на украинската икономика

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назначи специфична пратеничка за възобновяване на украинската стопанска система, предадоха международните организации.

Постът се заема от някогашната министърка на търговията на Съединени американски щати и милиардерка, а също и огромен донор на Демократическата партия Пени Прицкър. Решението е било в съгласие с държавното управление на Украйна, както и със съдружниците на Съединени американски щати, интернационалните финансови институции и частния бранш.

Прицкър ще управлява напъните на Съединени американски щати за подкрепяне на възобновяване на украинската стопанска система, показва Байдън в изказване. Тя беше министърка по времето на Барак Обама. Прицкър произлиза от авторитетно семейство. Брат й е губернатор на щата Илинойс.

Прицкър ще би трябвало да помогне на украинското държавно управление да извърши нужните промени за подсилване на украинската стопанска система, показва Байдън.

Това е приоритет за администрацията на Съединени американски щати в миг, в който нараства безпокойството по отношение на корупцията, отбелязва Франс прес.

Прицкър ще бъде натоварена със задачата да активизира публичните и частните вложения, да дефинира целите на донорите и да работи за отваряне на пазарите за експорт и на предприятията и магазините, принудени да преустановят работа поради бруталните офанзиви на Русия, добавя президентът. Световната банка преценя, че Украйна ще има потребност от над 400 милиарда $ за възобновяване си.

В скорошен отчет Американската организация за интернационално развиване прикани за едно възобновяване, което да модернизира украинската стопанска система, като бъде заздравен частният бранш, както и за усилване на битката с корупцията.

По време на конференция в Лондон през юни, Съединени американски щати дадоха обещание 520 милиона $ в поддръжка на енергийната инфраструктура на Украйна, един ангажимент, който е друг от над 43-те милиарда $, предоставени на Украйна от Вашингтон под формата на помощ за сигурността на тази страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР