Президентът на САЩ Джо Байдън нарече Владимир Путин „военнопрестъпник”, тъй

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нарече Владимир Путин „военнопрестъпник”, тъй
Коментари Харесай

Байдън с тежка атака срещу Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова Владимир Путин „ военнопрестъпник”, защото „ зверствата в Украйна се увеличават”. „ Той е военнопрестъпник”, сподели президентът в отговор на насочен от кореспондент въпрос в Белия дом.

Това е най-острият коментар по адрес на Путин и съветската инвазия от страна на почитан американски представител, показва организацията. Докато други международни водачи използваха точно тези думи против съветския президент, от Белия дом досега се колебаеха да дадат сходно определение за дейностите на стопанина на Кремъл с претекста, че това е „ юридически термин, който се нуждае от в допълнение проучване”.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира незабавно и осъди остро думите на Байдън като „ неприемлива изразителност за началник на страна, под чиито бомби са починали хора от цялостен свят”.

Джо Байдън благодари на Володимир Зеленски за „ буйното му послание”, отправено към Конгреса на Съединени американски щати по-рано денем. „ Той беше безапелационен и речта му беше значима. Той приказва от името на народ, който е показал забележителна храброст и мощ пред лицето на брутална експанзия. Смелост и мощ, които въодушевяват освен украинците, само че и целия свят”, акцентира Байдън.

Американският държавен глава сподели още, че съветският президент Владимир Путин „ предизвиква ужасяващи, ужасяващи опустошения на Украйна” с бомбардирането на жилищни здания, родилни отделения и лечебни заведения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР