Президентът на САЩ Джо Байдън направи първи коментар за оправдателната

...
Президентът на САЩ Джо Байдън направи първи коментар за оправдателната
Коментари Харесай

Байдън с първи думи за оправданието на Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън направи първи коментар за оправдателната присъда на Доналд Тръмп в процедурата по импийчмънт поради щурма на Капитолия на 6 януари.

Щурмът на Капитолия е тъжна страница в историята на Съединените щати и същността на обвиняванията против Доналд Тръмп е без подозрение, съобщи американският президент, разяснявайки решението на Сената да оправдае предшественика си.

" Въпреки че окончателното гласоподаване не докара до неоправдателна присъда, естеството на обвиняванията е без подозрение ", сподели Байдън в изказване, оповестено от Белия дом.

Сенаторите желае импийчмънт на Тръмп поради подбуждане към протест, само че това предложение не откри поддръжката на множеството членове на горната камара на Конгреса. 57 сенатори гласоподаваха „ за “, а за вземането на решението бяха нужни 67 гласа от 100.

Байдън напомни, че от гласувалите за импийчмънт седем са републиканци.

" Дори тези, които се опълчват на присъдата, като водача на малцинството в Сената Макконъл, имат вяра, че Доналд Тръмп е отговорен за " невиновно несъблюдение на дълга си " и на практика и морално виновен за провокиране " на принуждение в Капитолия ", добави Байдън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР