Президентът на САЩ Джо Байдън, който се бори за спечелване

...
Президентът на САЩ Джо Байдън, който се бори за спечелване
Коментари Харесай

Официално: Байдън и Тръмп спечелиха номинациите на партиите си за президентските избори

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който се бори за продобиване на кандидат-президентската номинация на Демократическата партия завоюва партийните първоначални избори в щата Джорджия, създадени през вчерашния ден и си обезпечи нужния брой делегати, които да го поддържат на партийния конгрес през август, на който публично той ще бъде повдигнат за претендент за президент, съобщи Ройтерс.

Байдън се нуждаеше от поддръжката на 1968 делегати, само че стана ясно, че той трансферира броя с постъпването на първите резултати от изборите в Джорджия. Очакват се и резултатите от първичните избори на партията в щатите Мисисипи, Вашингтон, както и от Северните Мариански острови и от гласуването на демократите в чужбина, разяснява Ройтерс.

Републиканецът Доналд Тръмп, който няма съперници за републиканската кандидат-президентска номинация след отдръпването на Ники Хейли предходната седмица, няколко часа след Байдън също преодоля това затруднение и трансферира нужната му численост от 1215 делегати. Републиканците имаха през вчерашния ден първоначални избори в четири щата, включително и в Джорджия.

Към понеделник Тръмп имаше потребност от 139 делегати, с цел да трансферира прага от нужната численост от 1215 делегати, които да го поддържат на партийната конференция през лятото. На първичните избори на републиканците в щатите Джорджия, Хавай, Мисисипи и Вашингтон се излъчваха общо 161 републикански делегати.

Така на 5 ноември 2024 година ни чака реванш сред претендента на демократите Джо Байдън и избраника на републиканците Доналд Тръмп.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР