Президентът на САЩ Джо Байдън, който няма да присъства на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън, който няма да присъства на
Коментари Харесай

Джо Байдън изпрати съпругата и внучката си на коронацията на Чарлз III

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който няма да участва на днешната коронация на английския крал Чарлз Трети, съобщи, че ще се срещне с него през юли.

Досега нито един американски президент не е участвал на коронация на английски монарх. Джо Байдън също няма да бъде измежду участниците в церемонията.

През 1953 година американският президент Дуайт Д. Айзенхауер е поканен на коронацията на кралица Елизабет Втора, само че вместо самият той да дойде на събитието изпраща делегация от изявени американци, предава БНР.

Дали спазвайки някаква традиция, или по друга причина и в тържествата по коронацията на Чарлз Трети през днешния ден американският президент Джо Байдън няма да участва. Той е решил вместо него в тридневните тържества да вземат присъединяване брачната половинка му Джил Байдън и внучката му Финеган Байдън.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели в тази връзка, че " това не е неуважение " към Чарлз.

Преди два дни обаче някогашният американски президент Доналд Тръмп не пропусна да означи в изявление, че съгласно него е доста неуважително и доста неприятно, когато някой ще спи, вместо да отиде на коронацията като президент на Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР