Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че планира

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че планира
Коментари Харесай

Байдън планира преизбиране през 2024 г.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в понеделник, че възнамерява да се кандидатира за преизбиране през 2024 година, само че към момента не е подготвен да го разгласи , оповестяват ЕнБиСи и " Ройтерс ".

" Планирам да се кандидатирам... само че към момента не сме подготвени да го обявим ". Байдън сподели, че има намерение да бъде претендент на демократите през 2024 година, само че не е направил публично изказване. И Байдън, и вицепрезидентът Камала Харис споделиха, че ще се кандидатират дружно .

Висшите съветници на Белия дом са подготвени да вземат дефинитивни решения по отношение на стартирането на акцията за преизбиране на Байдън, заяви NBC News, базирайки се на няколко неидентифицирани източника.

Преднамереният метод на Байдън да направи обществено притежание това, което неведнъж е изяснявал уединено, се управлява от редица фактори: не се обрисува огромен съперник от Демократическата партия ; неговият към този момент упрекнат предходник гълтам светлината на политическите прожектори; и се обрисува огромен конфликт с републиканците в Конгреса за разноските.

И тогава има неповторими аргументи за Байдън да забави известие отвън периодите, импровизирано оповестени от неговия екип. " Частта с решението завърши, само че той недоволства от натиска да би трябвало да разгласи това, което към този момент е решил ", сподели източник, осведомен с въпроса.

Друг дълготраен консултант, който е управлявал решенията за кандидатурата на Байдън и преди, сподели, че забавянето служи и за " опазване на опцията " да не се кандидатир а.

Много от хората във вътрешния кръг на Байдън бяха там преди осем години, когато той се появи на прага на оповестяването на кандидатурата си във вторник вечерта, единствено с цел да съобщи в Розовата градина в сряда следобяд, че няма да се кандидатира през 2016 година

Дори когато Байдън сподели обществено, че " има намерение да се кандидатира " през 2024 година, той съвсем постоянно го показва с ангажимента, че " почита ориста " , кимване към действителната опция събитията, без значение дали са политически или персонални , да се трансформират и да го насочат в друга посока.

Сътрудниците обаче настояват, че съвсем не се съмняват, че Байдън ще се кандидатира за втори мандат и че подготовката е в ход. Президентът се заиграваше с кандидатурата си за преизбиране на обществени събития в последно време, съвпадащи с обиколка в стила на акция в цялата администрация, рекламираща неговите законодателни достижения. И като прави това, той черпи от едно от главните си преимущества в този миг - да бъде президент, а не претендент.

Без огромна първична съпротива, Байдън има лукса да стартира последната си акция при свои условия . Байдън в никакъв случай не е бил любим на левицата, само че наподобява, че прогресивното крило на Демократическата партия се е обединило зад него.

" Защо въобще ще обявявате, когато към този момент сте изчистили терена, без да сте свършили никаква работа, с цел да успехите някого? " сподели източник.

Депутатът Ро Кана, D-Calif., който съпредседателства президентската акция на сенатор Бърни Сандърс през 2020 година, сподели за Байдън: " Той имаше сполучливи две години със доста законодателство за възобновяване на производството. Той е приветлив и поставя старания с хората в Камарата и Сената на персонална основа.

" И той е настоящият президент. Хората знаят, че предизвикването на настоящ президент нормално не е добра тактика за партията ".

Отбелязвайки, че демократични сенатори като Сандърс и Елизабет Уорън от Масачузетс остават отвън конкуренцията в символ на почитание към Байдън, конгресменът Джим Клайбърн, D-S.C., съдружник на Байдън, сподели: " Засега няма сериозен противник . Така че няма причина той да излезе там и да се изложи на тези правила и разпореждания на акцията, които лимитират какво можете да извършите, когато сте разгласен претендент ".

" Колкото по-дълго може да издържи, без да е разгласен претендент, толкоз по-добре ", сподели Клайбърн.

Говорител на Белия дом повтори желанието на Байдън да се кандидатира за преизбиране.

" Президентът Байдън даде ясно да се разбере, че има намерение да се кандидатира и фокусът му е върху завършването на работата, която прави за американските фамилии : продължение на връщането на производството от чужбина, в допълнение понижаване на недостига, като богатите специфични ползи заплащат справедливия си дял и стабилизиране за съществени права като свободата на избор ", сподели Андрю Бейтс в изказване за NBC News. " Никога не е имало времева рамка за каквото и да е известие. "

Склонността на Байдън да протака с публично изказване , съгласно източник, осведомен с неговото мислене, е подхранвана частично от републиканските вътрешни битки, изключително от някогашния президент Доналд Тръмп , който насочва някои от най-суровите си офанзиви към към момента необявен главен зложелател, губернатора на Флорида, Рон ДеСантис.

" Ако той разгласи, че се кандидатира за преизбиране, това стартира да трансформира диалога. Защо бихте желали да извършите това? " сподели източникът.

Изглежда, че предизборният щаб на Байдън е основан в Уилмингтън, Делауеър, макар че личният състав може да работи и в региона на Вашингтон, където част от апарата на акцията се събира в Националния комитет на Демократическата партия. Кейша Ланс Ботъмс и Седрик Ричмънд и двамата някогашни високопоставени чиновници на Белия дом и основни заместници за акцията на Байдън през 2020 година, се преглеждат като двама евентуални национални съпредседатели.

Байдън към момента не е показал екип за управление на акцията , който ще работи с неговите съветници в Белия дом, макар че са извършени изявленията и на евентуалните претенденти е казано да изчакат към този момент, сподели различен източник, осведомен с планирането.

Дженифър Ридър, деец от акцията на Байдън за 2020 година, се обрисува като главен кандидат за старша роля в акцията, като един източник акцентира, че окончателният лист към момента не е заключен. Източник, осведомен с планирането, разпознава нея и осем други стратези от Демократическата партия като участници в микса за висши позиции, няколко от които са ветерани от конкурентната 2022 година и други, които са работили по национални акции.

Ридър има връзки с вътрешния кръг на Байдън. Тя е изпълнителен вицепрезидент в консултантската компания на Демократическата партия Precision Strategies, която е съосновател от Джен О`Мали Дилън, която ръководи сполучливата акция на Байдън през 2020 година и в този момент е заместник-началник на кабинета в Белия дом.

Запитана дали може да бъде определена за управител на акцията, Ридър сподели в изявление: " Това е доста ласкателно ". " Мисля, че има обсъждане, само че те сигурно беседват с редица хора ", сподели тя.

Въпреки че Байдън бе удовлетворен да отсрочи стартирането на акцията, някои фактори и крайни периоди въздействат на графика .

Едно главно затруднение, което би трябвало да се преодолее, преди кандидатурата на Байдън да стане публична, е мястото, където DNC възнамерява да организира своя конгрес през 2024 година Това известие, което в последна сметка е решението на Байдън, може да пристигна още тази седмица, като Атланта и Чикаго се смятат за любимци.

Законодателните крайни периоди също биха могли да основат напън за него да направи нещата публични не по-късно от май, след което битката за ограничение на дълга и договарянията за бюджета с републиканците в Конгреса евентуално ще ескалират. Министерството на финансите предизвести за несъблюдение на дълга още през юни, в случай че Конгресът не предприеме дейности, само че водачите на Конгреса към момента не са взели участие в смислени полемики.

Обявяването на кандидатура за 2024 година по време на опълчване с републиканците в Конгреса е нещо, което помощниците на Байдън се надяват да избегнат. " Не можете да обявите преди фискален срив. Няма място за оповестяване преди фискалната бездна и републиканците да не ви тласнат над пропастта ", сподели човек, осведомен с проектите за 2024 година

Периодът на изчакване на Байдън слага и други провокации.

Едно терзание, което съветниците на Белия дом загатнаха уединено, сподели човек, осведомен с въпроса, е, че Байдън не може да събира пари за акцията, до момента в който не разгласи своята кандидатура . Компромисът е, че Байдън може да наподобява и да се държи президентски, като употребява пълноценно Air Force One и президентския амвон, с цел да популяризира своето обръщение, само че не може да събере пари.

И въпреки всичко, в случай че Тръмп се окаже претендентът на Републиканската партия, това сигурно ще попречи на набирането на средства от демократите, споделиха някои стратези. В реванш с Тръмп , споделиха те, за  Байдън би било уместно да има всички пари, от които се нуждае, с цел да завоюва .

Решението по кое време да се разгласи нечия кандидатура " постоянно се свежда до пари ", сподели пълководец на акцията на Демократическата партия. " Байдън не се нуждае от платформа; няма потребност да наема аероплан, с цел да пътува из страната и да приказва с хората. Той не се нуждае от акция сега. "

" В последна сметка той ще има потребност от малко пари ", сподели стратегът.

Майкъл Тонер, някогашен ръководител на Федералната изборна комисия, означи, че провеждането на акция основава разноски, които Байдън може да избегне, като забави оповестяването. " Реалният % на " изгаряне на пари " идва от наемането на личен състав и разноските за събития ", сподели Тонер. " Тези президенти са привикнали с в действителност хубави събития, чието образуване е скъпо. Те просто са. Това е въпрос за кокошката и яйцето: колкото по-късно започнете акцията си, нямате потребност от толкоз доста пари ".

Извън Белия дом комитетите за политическо деяние, подкрепящи Байдън, и оперативни чиновници на Демократическата партия изцяло чакат той да се кандидатира . Те споделиха, че не са чули нищо, което да допуска друго.

" Всички ми споделиха, че се приготвяме ", сподели пълководец на Демократическата партия. " Всички външни групи приказват и са подготвени да продължат напред. "
 32% от американците желаят преизбиране за Байдън
32% от американците желаят преизбиране за Байдън

Рейтингът на президента отбелязва спад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР