Президентът на САЩ Джо Байдън каза днес на световните лидери,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза днес на световните лидери,
Коментари Харесай

Байдън пред Мюнхенската конференция: Америка се завръща

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели през днешния ден на международните водачи, участващи в годишната Мюнхенска конференция по сигурността, че трансатлантическите съюзи още веднъж са приоритет за Съединени американски щати, съобщи ДПА.

" Аз съм човек, който си държи на думата. Америка се завръща. Днес приказвам като президент на Съединените американски щати, в самото начало на моето ръководство и адресирам на света явен сигнал: Америка се завръща. Трансатлантическият съюз се завръща. И ние не гледаме обратно ", сподели Байдън на форума, който тази година се организира в един ден във видеоконферентен формат.

Нека да изчистя всяко подозрение. Съединени американски щати ще работят тясно с нашите сътрудници от Европейския съюз и столиците на целия континент, съобщи Байдън в първата си тирада на европейска сцена.

Съединени американски щати са напълно ангажирани със съюза си със Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), даде да се разбере Байдън.

" Ние сме в разгара на фундаментален спор за бъдещето и посоката на нашия свят. Трябва да се подготвим за дълготрайна стратегическа конкуренция с Китай ", акцентира той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР