Президентът на САЩ Джо Байдън използва първото си публично обръщение

...
Президентът на САЩ Джо Байдън използва първото си публично обръщение
Коментари Харесай

Реторика на Нацистка Германия. Байдън обвини Тръмп в опит да пожертва демокрацията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън употребява първото си обществено послание за 2024 година, с цел да нападне предшественика си в Белия дом Доналд Тръмп . Настоящият държавен глава дефинира американските избори през ноември като съдбоносни за демокрацията в страната.

Думите на Байдън бяха произнесени във връзка третата годишнина от конфликтите и в постройката на Конгреса на Съединени американски щати. През 2021 година щурмът на Капитолия пристигна, откакто Тръмп оспори резултатите от изборите, извоювани от съперника му. Новината идва и на фона на упованията, че Тръмп още веднъж да бъде претендент на Републиканската партия на президентските избори през ноември 2024 година, а негов конкурент ще бъде Байдън.

„ Той е подготвен да пожертва нашата народна власт, с цел да получи властта. Той споделя, че кръвта на американците е била нечиста, като употребява тъкмо същия език, който е бил в приложимост в нацистка Германия “, сподели Байдън и напомни, че Тръмп назовава съперниците си „ сган “.

Настоящият президент сподели, че Тръмп не просто е въодушевил щурма на Капитолия, само че и готви възмездие против политическите си съперници и всички, които желаят да му потърсят сметка за събитията във Вашингтон преди три години.

„ Днес сме тук, с цел да отговорим на най-важния въпрос. Продължава ли да е демокрацията свещена идея за Америка? “, сподели още Байдън.

Той произнесе речта си по време на предизборно събитие в региона на Вали Фордж , Пенсилвания, което е значимо историческо място, обвързвано с американската Война за самостоятелност и успеха в нея на армиите, предвождани от Джордж Вашингтон .

Тръмп дефинира речта на Байдън като „ тъпо всяване на боязън “.

„ Управлението на Байдън е непрекъсната серия от уязвимост, непросветеност, корупция и провали “, сподели Тръмп по време на предизборно събитие в Айова.

Данните от множеството социологически изследвания в Съединени американски щати дават преднина на Тръмп при възможен конфликт на изборите с Байдън през ноември. По време на изборите в средата на президентския мандат през ноември 2022 година Демократическата партия се показа доста по-добре от предстоящото, въпреки че загуби контрола над Камарата на представителите .

Проучвания демонстрират още и че американското общество е разграничено в оценката си за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, само че това е задвижвано главно от партийните им желания. Близо една четвърт от интервюираните имат вяра на тайната доктрина, че зад подстрекателството към щурма стои ФБР, а не Тръмп и негови последователи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР