Президентът на САЩ Джо Байдън иска да възстанови военните връзки

...
Президентът на САЩ Джо Байдън иска да възстанови военните връзки
Коментари Харесай

Байдън отворен за диалог с Китай

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън желае да възвърне военните връзки с Китай. Това съобщи   в неделя съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, представен от " Ройтерс ". Изявлението му идва дни преди срещата на президента Си Дзинпин.

Байдън ще се срещне персонално с китайския си колега за първи път от една година в сряда по време на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие в Сан Франциско. Това ще бъде едвам втората персонална среща сред двамата водачи, откогато Байдън встъпи в служба през януари 2021 година

" Президентът е решен да види възобновяване на връзките сред военните, тъй като има вяра, че това е в полза на националната сигурност на Съединени американски щати ", сподели Съливан в изявление за " Face the Nation " на CBS. " Нуждаем се от тези линии за връзка, с цел да няма неточности, неправилни калкулации или неправилна връзка. "

Съливан сподели, че възобновените военни връзки могат да се осъществят на всяко равнище от висшето управление до тактическото оперативно равнище, както и " по вода и във въздуха в Индо-Тихия океан ".

Съливан съобщи, че Байдън ще се стреми да " напредне топката " във връзка с военните връзки по време на срещата си със Си, само че отхвърли да даде повече детайлности.
 Джо Байдън посреща Си Дзинпин в Сан Франциско идната седмица
Джо Байдън посреща Си Дзинпин в Сан Франциско идната седмица

На срещата ще бъдат разисквани необятен кръг въпроси

" Китайците на процедура прекъснаха тези информационни връзки. Президентът Байдън би желал да ги възвърне ", сподели Съливан. " Това е водеща точка от дневния ред.

от войната Израел-Хамас до съветската инвазия в Украйна, връзките на Северна Корея с Русия, Тайван, Индо-Тихия океан, правата на индивида, производството на фентанил, изкуствения разсъдък, както и " справедливия " търговски и стопански връзки, сподели почитан представител на Съединени американски щати.
 Китайският балон не е събрал никаква информация над Съединени американски щати
Китайският балон не е събрал никаква информация над Съединени американски щати

Заключение на Пентагона

Отношенията сред двете страни се утежниха, който прелетя над Съединените щати. Но висши чиновници на администрацията на Байдън посетиха Пекин и се срещнаха със своите сътрудници, с цел да възстановят връзката и доверието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР