Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис проведоха

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис проведоха
Коментари Харесай

Байдън обсъди ситуацията в Афганистан със Съвета за национална сигурност

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис организираха видеоконференция за обстановката в Афганистан с представители на администрацията на Вашингтон, които следят проблемите на националната сигурност, заяви пред кореспонденти представител на Белия дом.

„ Президентът и вицепрезидентът организираха видеоконференция тази заран с екипа за национална сигурност, с цел да обсъдят продължаващите старания за понижаване на нашето цивилно наличие в Афганистан, изтегляне на претенденти за специфични имигрантски визи и наблюдаване на обстановката със сигурността в Афганистан “, сподели служителят, представен от пресата на Белия дом.

Както се отбелязва в отчета, на срещата участваха държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, шефът на Пентагона Лойд Остин, ръководителят на Комитета на началниците на щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, помощникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан, както и като съветника на президента по въпросите на вътрешната сигурност Елизабет Шерууд- Рандал.

Американските управляващи оповестиха понижаване на броя на чиновниците на посолството им в Кабул.

По време на евакуацията си американските войски ще обезпечат сигурност. За това се чака към 3000 военнослужещи краткотрайно да бъдат трансферирани в афганистанската столица. В същото време Пентагонът чака към 1000 военни да продължат да охраняват чиновниците на дипломатическата задача, които остават в Кабул.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР