Президентът на САЩ Джо Байдън и емирът на Катар шейх

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и емирът на Катар шейх
Коментари Харесай

Байдън ще разговаря с емира на Катар за енергийната сигурност, ако Русия нападне Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани ще беседват в понеделник, с цел да обсъдят необятен дневен ред, в това число енергийна сигурност предвид на евентуално съветско навлизане в Украйна, оповестиха публични представители на Белия дом, съобщи Ройтерс.

Катар е най-големият снабдител в света на полутечен природен газ (LNG) и може да отклони част от доставките си към Европа, в случай че спорът в Украйна наруши доставките на съветски газ за остарелия континент.

В дневния ред на Байдън на срещата в Овалния кабинет с катарския емир ще бъдат включени и договарянията за нуклеарната договорка с Иран, както и връзките с Афганистан, където ползите на Вашингтон в този момент се съставляват от дребната страна от Персийския залив, показва Ройтерс.

Шейх Тамим бин Хамад ал-Тани Тамим също по този начин ще се срещне настрана с министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас и ще разиска продажбите на оръжие и други военни въпроси с министъра на защитата Лойд Остин, сподели пред кореспонденти чиновник на американската администрация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР