Президентът на САЩ Джо Байдън е готов да обсъди с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е готов да обсъди с
Коментари Харесай

Байдън заяви, че е готов да обсъди с Путин прекратяването на военните действия в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е подготвен да разиска с съветския президент Владимир Путин опцията за преустановяване на военните дейности в Украйна, само че няма непосредствени проекти за такива контакти, защото счита, че Москва първо би трябвало да вземе някои значими решения. Американският водач съобщи това в четвъртък на взаимна конференция с френския президент Еманюел Макрон след приключването на диалозите им в Белия дом.
" Факт е, че нямам непосредствени проекти да контактувам с господин Путин. Ще сортирам думите си доста деликатно: подготвен съм да беседвам с Путин, в случай че той в действителност има интерес да търси метод да постави завършек на войната. Той към момента не е направил това. Ако казусът е подобен, след консултация с моите приятели в НАТО на драго сърце бих седнал на масата за преговори с Путин, с цел да видя какво мисли той ", сподели Байдън.

Макрон също сподели, че договаряния с съветския президент " са към момента вероятни ". В изявление за американската телевизия ABC френският президент акцентира, че мир, натрапен на Украйна със мощ, е недопустимо решение.
" Владимир Путин направи огромна неточност ", съобщи Макрон, който счита, че Минските съглашения е трябвало да предотвратят войната.
" Потвърждаваме, че Франция и Съединените щати, дружно със съдружниците ни в НАТО, Европейския съюз и Г-7 оставаме изрично срещу бруталната съветска война против Украйна ", съобщи Байдън на конференцията с френския си сътрудник.

Американският президент изрази подготвеност да беседва с президента на Русия, само че единствено в случай че Путин прояви някакъв интерес да постави завършек на войната: " Бих разговарял с Путин, с цел да схвана какво би бил подготвен да направи, само че единствено откакто се съветвам със съдружниците от НАТО ", сподели Байдън.
Макрон от своя страна заявява, че Франция и Съединените щати никога няма да оказват напън на украинския президент Володимир Зеленски да прави каквито и да било отстъпки пред Русия, в случай че те не са допустими за Киев.
Байдън и Макрон дадоха да се разбере, че са създали стъпки към отбягване на търговски раздор сред европейските съдружници и Съединени американски щати по отношение на американския закон за великански дотации за зелена сила, поради който Европейският съюз е изправен пред заплаха от загуба на работни места и доходи от компании, които биха се възползвали от по-добрите условия за бизнес в Америка, в това число по-евтина сила, оповестява БНР.
" Договорихме се да съгласуваме на практика стъпки за стиковане на методите ни в тази сфера ", сподели Байдън. И добави: " Създаването на работни места в индустриалния бранш в Америка няма да е за сметка на Европа. "
 
Източници: БНР, " Труд ", ТАСС
 
 
 
01 Дек 202235401 Дек 202243301 Дек 202263901 Дек 202224001 Дек 202253401 Дек 20221437КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022181319 Ное 2022100629 Ное 202238024 Sep 20223103
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР