Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Вучич: Тайните служби на чужди държави спряха растежа на Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. съпостави построяването на плана " Белград на вода " и високоскоростната железопътна линия Белград-Нови Сад с построяването на Айфеловата кула и построяването на железопътни линии в Сърбия по време на ръководството на крал Милан, съобщи районната телевизия Ен 1. 

Вучич разгласи в предаване по телевизия Хепи, че през декември 2025 година междинната заплата в Сърбия ще надвиши 1000 евро, а междинната пенсия ще бъде 450 евро.

Президентът добави, че когато е посетил град Чачак през 90-те години, му било казано, че Тито не е разрешил да се построи автомагистрала там, тъй като това е " по-скоро четнически, в сравнение с партизански район ", само че неговото (на Вучич) държавно управление е построило автомагистралата.

Той е обезпокоен от обстоятелството, че на някои, както счита, не им харесва, че Сърбия е уредник на ЕКСПО2027 и че други държавници са лобирали техните страни да получат организацията на ЕКСПО.

Сърбия победи формалните представители на Съединени американски щати, Испания, Тайланд, Малага, сподели той и повтори, че " съжалява, че някои хора не са удовлетворени ".

Той добави, че не е знаел, че Сърбия ще бъде уредник на ЕКСПО, когато е оповестил построяването на Националния стадион.

Вучич сподели още, че през ноември и декември ще стартира работа заводът за коли Stelantis в Крагуевац и посочи, че през юни или юли следващата година ще стартира всеобщото произвеждане на коли в тази фабрика.

Сръбският държавен глава още един път съжали, че с отхвърли да се добива литий в Сърбия е била пропусната опция и са изгубени милиарди евро.

Направихме огромна неточност с лития. Тайните служби (на други държави) вложиха пари, с цел да спрат растежа на Сърбия. Някои хора бяха наивни и ние загубихме милиарди поради това, уверен е Вучич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР