Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Президентът Вучич: Прищина съобщи, че контролира езерото Газиводе, това е ново нарушение на Брюкселското споразумение

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. съобщи през днешния ден, че Прищина е оповестила, че управлява напълно езерото Газиводе в Северно Косово и уточни, че това би означавало " ново нарушаване на Брюкселското съглашение ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Днес техният по този начин наименуван министър на вътрешните работи (Джелял Свечля) разгласи, че те управляват изцяло езерото Газиводе, което би означавало ново нарушаване на Брюкселското съглашение. Според Брюкселското съглашение полицията в Северно Косово може да отиде там единствено с утвърждението на сърбите, само че това не ги интересува ", сподели Вучич пред кореспонденти в Пожаревац.

По думите му албанците скрито, с поддръжката на най-големите европейски сили,   " се пробват безшумно да завземат и окупират Северно Косово и Метохия ".

" Тъй като към този момент няма да апелирам нито един от тях, нито Прищина, нито Брюксел, в този момент ги предизвестявам да не го вършат повече, тъй като сръбският народ няма да търпи повече принуждение и неспазване на интернационалното право ", съобщи Вучич.

Той сподели, че албанците " безусловно вилнеят в Косово и Метохия " благодарение на тези, които им " дадоха самостоятелност на тепсия ".

Вучич заяви, че в събота, след съвещанието на Съвета за национална сигурност, отдадено на сигурността в Косово, ще има " значими известия за всички жители ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР