Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви в интервю пред Радио

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви в интервю пред Радио
Коментари Харесай

Вучич с обвинения към Запада: Бомбардираха ни, за да ни откраднат Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи в изявление пред " Радио и телевизия Сърбия “ (РТС), че западните страни са бомбардирали Югославия, с цел да създадат Косово без значение, а не поради политиката на тогавашния сръбски водач Слободан Милошевич, предава " Фокус ".

" Тези, които ни нападнаха, не го направиха поради Слободан Милошевич, а поради техните геополитически ползи, с цел да ни откраднат Косово. И още се учудват по какъв начин се борим и по какъв начин пазиме интернационалното право и Хартата на Организация на обединените нации “, съобщи сръбският водач.

Той добави, че Белград оказва помощ на сърбите в Косово, като дава " големи пари " и води дипломатическа битка и че единствено " безотговорни хора " желаят спор с НАТО и западния свят.

Вучич удостовери, че сърбите няма да вземат участие в идните локални избори в четири общини в северната част на Косово и че държавното управление, образувано след тях, няма да има легитимност.

На въпрос какво ще стане с хората в Северно Косово след изборите на 23 април, президентът на западната ни съседка означи, че ще за тях ще бъде " неприятно, като под окупация ", тъй като държавното управление ще бъде формирано от косовския министър председател Албин Курти.

Той също по този начин разкритикува западните страни, че са " мълчали " за нежеланието на Курти да отсрочи локалните избори, в които сърбите няма да вземат участие, откакто напуснаха институциите на Косово през ноември.

Според Вучич тактиката на управляващите в Прищина е в никакъв случай да не се образува Общността на сръбските общини, фактическа сръбска автономност на територията на страната.

Вучич разгласи в изявлението, че изключителните парламентарни и белградски избори ще се проведат, когато опозицията ги изиска. Той добави, че изборите не могат да бъдат през лятото, само че е допустимо през есента или през зимата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР