Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че е срещнал руския

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че е срещнал руския
Коментари Харесай

Вучич: Видях се с Путин, изпълнен е със самочувствие

Президентът на Сърбия Александър Вучич разгласи, че е срещнал съветския си сътрудник Владимир Путин в Пекин, оповестява " Данас ".

" Видях се с президента Путин, не сме имали двустранна среща, говорихме в резюме, той имаше значима и дълга среща със Си Цзинпин (китайския президент - бел.ред.) ", сподели Вучич пред сръбски публицисти в Пекин, където взе участие в интернационалния стопански и политически конгрес " Един пояс, веднъж ".

" Видях, че той (Путин - бел. ред.) е изпълнен със самочувствие ", акцентира Вучич и добави, че там е бил и унгарският министър председател Виктор Орбан, който е разговарял дълготрайно с съветския държавен глава.



Сръбският президент добави, че и той самият е разговарял с Орбан за идната среща на Европейския съвет и " игрите, които се играят там ", която по думите му е значима за Сърбия

Вучич уточни, че е имал извънредно другарски диалог с китайския президент Си Цзинпин по всички значими тематики, съобщи РТС.

Двамата са разискали въпросите за Косово, спазването на интернационалните правни правила и това, през което минава Сърбия, както и използването на двойни стандарти, неспазването на Устава на Организация на обединените нации и Резолюция 1244.

" Срещнахме схващане от страна на нашите китайски другари. Говорихме и за други неща, които са ни нужни, за съдействие във всички области на стопанската система, за военно-техническото съдействие ", сподели Вучич и добави, че сега Сърбия няма от кого другиго да получи по-модерни и усъвършенствани оръжия.

Той сподели, че двамата са разискали също инфраструктурната съгласуваност и възходящия брой китайски вложения, оповестява РТС.

Вучич регистрира, че съглашението за свободна търговия, което подписа със Си в Пекин, може да влезе в действие до юни идната година. То обгръща 10 412 продукта от Сърбия и 8 930 китайски продукта.

В допълнение двамата подписаха Меморандум за продан и съдействие в региона на политиката за икономическо развиване, Меморандум за взаимно възстановяване на промишленото и капиталовото съдействие, както и средносрочен проект за деяние по самодейността " Един пояс, веднъж ".

Синхуа оповестява, че Си нарекъл Сърбия " стоманен другар " на Китай, като добавил, че " двете страни са подобрили съдействието в региона на инфраструктурното строителство ".

По мотив формалната вечеря Вучич разяснява: " Мисля, че получихме най-силните овации след съветския казачок ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР