Президентът на Сърбия Александър Вучич най-накрая запретна ръкава и си

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич най-накрая запретна ръкава и си
Коментари Харесай

Александър Вучич избра китайска ваксина

Президентът на Сърбия Александър Вучич най-сетне запретна ръкава и си постави ваксина против ковид . Сръбският водач се пробва да насърчи скептичните си съграждани да се имунизират против вируса , осведоми АП.

На живо по малкия екран 51-годишният Вучич бе имунизиран с продукта на китайската компания Sinopharm . Президентът се имунизира в източното селце Рудна Глава.

Някои специалисти показаха съмнение, че може да се изисква трета доза от китайската ваксина , тъй като двете дози наподобява не обезпечават задоволително висока отбрана.

" Получих имунизацията и се усещам ужасно ", написа Вучич в " Инстаграм ". Той благодари на здравните служащи и на " нашите китайски братя ".

Сръбският водач, който рядко носи защитна маска по време на честите си обществени появи, от месеци дава обещание да се имунизира, само че непрекъснато намираше разнообразни аргументи, с цел да го отсрочи. Това докара до спекулации в обществените мрежи, че Вучич се опасява от игли , не се доверява на имунизациите или се е ваксинирал скрито преди месеци.

Критици на президента разясняват, че нежеланието на Вучич да се имунизира ускорява антиваксър придвижването в Сърбия.

Сърбия е една от страните с най-бързи темпове на имунизация в Европа, което се дължи с помощта на закупените ваксини от Русия и Китай, а също и на доставките от Pfizer-BioNTech и Oxford-AstraZeneca.

1,5 милиона от 7 милиона сърби са получили минимум една доза от ваксина.

Сърбия е първата европейска страна, която утвърди имунизацията на китайската компания Sinopharm и съветската ваксина " Спутник V ".

Балканската страна е удостоверила 5500 умряли от ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР