Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира поставените от Европейската комисия

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира поставените от Европейската комисия
Коментари Харесай

Сърбия: Брюксел ни отрязва за членство, ако не приемем препоръките му

Президентът на Сърбия Александър Вучич разяснява поставените от Европейската комисия условия за продължение на договарянията за участието на Сърбия в Европейския съюз, заяви N1.

На съвещание на Европейския парламент в Страсбург през вчерашния ден беше признато решението договарянията със Сърбия да продължат единствено при изискване, че Сърбия одобри глобите срещу Русия и направи забележителен напредък в промените.

Вучич разяснява през днешния ден, че нощес е разговарял до късно с Брюксел, като главната рекомендация на Европейски Съюз към Сърбия е приемане на външната политика на Европейски Съюз по въпроса за войната в Украйна или ще бъдат прекъснати фондовете за нея. Президентът добави, че това не е публично решение на Европейски Съюз, а единствено рекомендации.

Вучич добави, че това не е единствената рекомендация на Европейски Съюз към Сърбия, а е станало въпрос и за формалното признание на Косово от Сърбия.

„ Ако молбата на 79 депутати на Европейския парламент е да признаем без значение Косово и това е най-голямата рекомендация, това единствено удостоверява думите ми, че в случай че въведем наказания за Русия, на следващия ден ще ни потупат по рамото, а вдругиден ще се появи ново решение за потребността от признание на Косово “, сподели Вучич.

Той акцентира, че е значима същината на текста на това решение и глобите за Русия не са единственият въпрос.

„ (Медиите) пропуснаха да ви прочетат, да прочетат на цялата нация, че би трябвало да признаем Косово, а аз запитвам всички тези хора, които приказват за доброжелателността на Европейския парламент, които са се скрили, за какво не уведомим народа какво желаят от нас, а това, което желаят от нас толкоз доста е по-страшно от това да въведем наказания – желаят от нас взаимно признание (с Косово) “.

Президентът заключи, че ще не престават да се вслушват в рекомендациите, само че ще взимат решенията с почитание към народа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР