Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще призове Конгреса да

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще призове Конгреса да
Коментари Харесай

Байдън облага парите на милиардерите с минимум 25%

Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще призове Конгреса да наложи най-малък налог от 25% върху милиардерите като част от поредност препоръчани нараствания на налозите за богати лица и корпорации, заяви Ал-джазира.

Предложеният проект за разноски на Байдън също така ще удвои налога върху финансовите облаги за вложения от 20 % на 39,6 % и ще отстрани данъците върху приходите на корпорациите и богатите американци.

Бюджетният проект на американския президент е показан фона на остри разлики сред републиканци и демократи във връзка с налозите, разноските и намаляването на дълга.

Републиканците и Белият дом са в спор по отношение на повишението на тавана на дълга. Общата сума пари, която федералното държавно управление има право да заема, на фона на народен дълг от 31 трилиона $. Републиканците, водени от ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти, настояват, че таванът не би трябвало да се покачва без доста редуциране на разноските и отхвърлиха апелите за по-високи налози.

Според Байдън проектът му ще понижи недостига с близо 3 трилиона $ за 10 години, най-много посредством увеличение на налозите. По време на своя тирада през февруари Байдън прикани Конгреса да поддържа по-високите налози за богатите и да възнагради работата, а освен благосъстоянието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР