Президентът на Руската Федерация Владимир Путин обяви действията на американските

...
Президентът на Руската Федерация Владимир Путин обяви действията на американските
Коментари Харесай

Путин: забраната на продукцията на Huawei е първата световна война на цифровата епоха

Президентът на Руската Федерация Владимир Путин разгласи дейностите на американските управляващи против Huawei за опит най-безцеремонно китайската компания да бъде изтикана от пазара. Според президента, в някои кръгове обстановката се приема като „първата софтуерна война на настъпващата цифрова епоха“ .

„Цифровизацията е призвана да усили хоризонтите за всички, които са отворени за промени, само че за жалост и тук се построяват бариери. Въвеждат се директни забрани за пазаруването на високотехнологични активи, като обстановката доближи подобен стадий, че даже и в областта на образованието се лимитира приемането на задгранични студенти по най-различни специалности. Ето това към този момент е мъчно за разбиране“ – сподели президентът на Русия.

Владимир Путин предизвести и за разрушителните последици, до които може да докара опитите на някои страни да монополизират новата софтуерна вълна“

„Монополът постоянно значи централизация на приходите в ръцете на малко на брой за сметка на всички останали. И в този смисъл опитите за монополизиране на новата софтуерна вълна и ограничение достъпа до нейните плодове извеждат на напълно ново равнище казуса за световното неравноправие както сред страните и районите, по този начин и в самите страни. А както добре знаем, това е източник на нестабилност“.

Всичко това води до основаването на кардинално разнообразни благоприятни условия за хората. Прави се опит за образуването на два разнообразни свята, като пропастта сред тях непрестанно пораства. Положението става рисково, когато една група хора има достъп на най-съвременните системи за обучение, опазване на здравето и най-съвременни технологии, а другите нямат никакви вероятности и шансове да се измъкнат дори от нищетата, а значително хора едвам балансират на границата на оцеляването“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР