Президентът на руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор

...
Президентът на руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор
Коментари Харесай

Ирина Винер-Усманова похвали представянето на руските гимнастички в многобоя

Президентът на съветската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на националния тим Ирина Винер-Усманова разяснява представянето на гимнастичките на страната на финала в самостоятелния многобой на международното състезание в София.

Дина Аверина завоюва златния орден и стана двукратна безспорна международна шампионка, а Александра Солдатова взе бронза и беше наградена за най-елегантна гимнастичка на шампионата. " Момичетата към този момент може да си отдъхнат, те завършиха присъединяване на международното състезание. Всички са добре, завоюваха два медала в олимпийската дисциплинираност многобой. Злато и бронз - това е положително показване и за Аверина, която стана двукратна безспорна международна шампионка, и за Солдатова, която за първи път печели орден в многобой на международно състезание ", сподели Винер-Усманова след надпреварата нощес.
 СП по художествена гимнастика - многобой @@@
" Дина, несъмнено, е огромен състезател. Тя не игра лента на квалификациите и на финалите в София и й беше доста мъчно. Трябваше доста съществено да се концентрира за композицията по музика на " Калинка ", залата пееше и тя съумя да се оправи. Независимо че Солдатова изигра първото си комбиниране с лента, меко казано, не доста добре, тя съумя със своята харизма и темперамент да победи съперничките си в останалите три съчетания и то с такава разлика, че зае третото място. Честно казано, вярата за орден за нея беше доста дребна. Но тя съумя да се събере. Аз й споделих почтено, че ще я извадя от многобоя, само че тя искаше да взе участие. И направи всичко, което можа, доста се хареса на публиката и завоюва наградата за грациозност ", добави президентката на съветската централа.

Според Винер-Усманова сложността на стратегиите е разрешила на Аверина да победи, макар позволените неточности. " Тя фактически позволи неточност в самия завършек на съчетанието с лента, само че имаше голям задатък, а и с тази комплицирана стратегия, нищо не загуби. Дина извърши всички комплицирани детайли, въпреки че имаше опция да се отпусне малко, по тази причина грешката й безусловно " се удави " в програмата ", сподели още Ирина Винер-Усманова.
 СП по художествена гимнастика - многобой @@@
Александра Солдатова разяснява, че е била спокойна и в същото време сюрпризирана от грешката си на лента. " Това е най-успешното и прочувствено международно състезание за мен. И най-неочаквано. Попадането ми на финала в многобоя беше един тип потрес. Бухалките въобще не ги упражнявах и си помислих: " Как ще ги изиграя? " Но се събрах. Това е голям опит и огромно благополучие. Не разбрах по какъв начин се случи грешката с лентата, обърнах се и видях като на занимателен каданс, че съм я изпуснала. И помислих: " Боже мой! Какво се случи! " Но Ирина Винер-Усманова ми оказа помощ, сподели, че нищо не е изгубено и аз се отпуснах и заиграх умерено. Наистина бях спокойна, само че е огромен абсурд, че ме подведе точно моята шампионска лента ", сподели още Солдатова, която на шампионата в София стана международна шампионка на финала на лента и отборно с отбора на Русия. Снимки: Марин Маринов/Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР