Президентът на Русия заяви по врене на бизнес форум в

...
Президентът на Русия заяви по врене на бизнес форум в
Коментари Харесай

Путин обеща да не остава президент след 2024 г.

Президентът на Русия съобщи по врене на бизнес конгрес в Санкт-Петербург, че няма желание да остава на поста оттатък отредените в Конституцията два поредни мандата.
Това стана по време на среща с Путин с ръководители на осведомителни организации, излъчена онлайн по телевизия " Россия-24 ".
Той бе запитан непосредствено дали ще се отдръпна, откакто през 2024г. изтече четвъртия му мандат като държавен глава. " Сега е вторият ми следващ мандат - не повече от два следващи мандата ", отвърна той.
Той встъпи в служба на 7 май и е напълно при започване на 6-годишния си мандат, само че още преди изборите се повдигаше въпрос какво ще стане с цялата система, построена към личността му, откакто изтече конституционно допустимия период. Понеже Путин е прочут последовател на това да не се дестабилизира Русия посредством промени в главния закон, версията за корекция в нея, позволяваща му трети следващ мандат, наподобява малко евентуална.
Това значи, разясниха тогава анализатори, че или скоро би трябвало да стартира план " Наследник ", или не е изключено да се потърси основаване на нова позиция за него - нещо от рода на " народен водач " - която да му разреши да остане главният фактор във властта, без официално да заема президентския пост.
В момента Владимир Путин е на 65 години, а ще завърши мандата си преди да е навършил 72.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР