Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че в обозримо

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че в обозримо
Коментари Харесай

Брикс с пореден удар. Горивата без алтернатива

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи през днешния ден, че в " обозримо бъдеще няма да има опция на изкопаемите горива ", съобщи Ройтерс. 

Путин направи това изказване във видеообръщение към участниците в срещата на водачите на страните от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка), която се организира в южноафриканския мегаполис Йоханесбург. 
-->
Москва е решила да задълбочи своите връзки с африканските страни, съобщи съветският президент. Той уточни, че Русия " ще остане техен благонадежден сътрудник при доставките на храни и горива ". Путин означи, че неговата страна взе участие в над 30 енергийни плана в Африка. 

Руският президент не участва персонално на форума в Йоханесбург, така поради интернационалната заповед за арест, издадена против него от Международния углавен съд.

Страните от БРИКС съставляват към 40 на 100 от популацията на планетата. 

Русия е измежду водещите производители на недопечен нефт и на природен газ в света. Приходите на Русия  от износа на тези изкопаеми горива понижават през последните месеци на фона на западните наказания, наложени на ръководещите в Москва поради военната инвазия на Русия в Украйна, написа Българска телеграфна агенция

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР