Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че потокът руски газ

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че потокът руски газ
Коментари Харесай

Путин: Доставките на газ към Европа може да продължат да намаляват

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че потокът съветски газ към Европа е намалял по виновност на Запада. Путин предизвести,че доставките може да продължат да се свиват.

Путин приказва пред съветски медии в Техеран, където се срещна с водачите на Иран и Турция. Той сподели, че количествата газ, превозени по газопровода " Северен поток 1 " до Германия, ще продължат да спадат.

По-точно спадът ще е от 60 милиона до 30 милиона кубични метра на ден, в случай че бързо не бъде заменена турбината, ремонтирана в Канада и предстояща в Русия.

Путин добави, че Русия би могла да пусне в употреба приключеният наскоро " Северен поток-2 ", само че единствено с половината от планувания му потенциал, защото останалите количества газ се употребяват за вътрешни потребности.

Изявленията на Путин за " Северен поток " провокираха коментара на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен:

" Турбината към този момент е на път и ще бъде доставена в точния момент. Това не е мотив да не се вършат доставки. Чухме изказванията на Путин за " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ". Искам да бъда доста ясна. " Северен поток 2 " даже не е сертифициран и не действа ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР