Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че е поискал от

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че е поискал от
Коментари Харесай

Путин призова Иран и Турция за общи действия в Идлеб

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че е изискал от водачите на Турция и Иран да сформират общ проект за очистване на терористите в сирийската провинция Идлеб, оповестява Reuters.
Осведомителната организация отбелязва, че това е концепция, която Москва, в която досега безрезултатно се пробва убеди Анкара.
Путин организира среща с Реджеп Ердоган и Хасан Рохани в Сочи, в която те разискаха бъдещето на Сирия.
Не би трябвало да позволяваме наличието на терористични групи в Идлеб. Предлагам да обсъдим съответни стъпки, които Русия, Турция и Иран могат да подхващат за цялостно заличаване на този разплодник на терористи, разгласи Путин пред Ердоган и Рохани.
Рохани означи, че екстремистите в Идлеб не би трябвало да остават ненаказани. Ердоган не отговори на предлагането на Путин.
На взаимна конференция след диалозите съветският водач заяви, че трите страни са съгласни, че изтеглянето на Съединени американски щати от Сирия ще донесе позитивни резултати и ще помогне в напъните за мир.
По-рано съветският водач акцентира, че проблемите в сигурността в Североизточна Сирия и проблемите към изтеглянето на Съединени американски щати би трябвало да бъдат позволени със отбрана на териториалната целокупност и суверенитета на Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР