Президентът на Русия Владимир Путин все по-често взема решения за

...
Президентът на Русия Владимир Путин все по-често взема решения за
Коментари Харесай

Newsweek: Путин е в изолация и е още по-озлобен

Президентът на Русия Владимир Путин все по-често взема решения за войната против Украйна в изолираност, без въздействието на висшето военно управление, написа Newsweek.

" Путин взема основните решения най-вече независимо, без значително въздействие от страна на съветския Генерален щаб ", се споделя в отчет на аналитичния център за световна политика RAND Corporation, представен в обявата.

Отбелязва се, че президентът на Русия мощно е стеснил листата си с източници на информация и също така не търпи препоръки, които опонират на мнението му.

По думите на специалистите, върху резултатите на съветските войски на бойното оказват въздействие и известията за чистки във висшето управление и рокадите измежду командващите, отговарящи за интервенциите на фронта. Посочва се, че рецесиите, с които напоследък се сблъсква Русия, са засегнали и водача на държавата-терорист – персонално. В отчета се споделя, че той е станал по-озлобен.

Аналитизаторите установяват, че в този момент ръководещите в Кремъл са по-нерешителни във връзка с ескалирането на спора с НАТО. Неопределеността нараства заради непредсказуемостта на Путин.

Западът обаче подцени страха на Москва пред Северноатлантическия аианс и обвързваното с него отвращение за пряк конфликт, считат специалистите от RAND Corporation.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР