Президентът на Русия Владимир Путин трябва да види, че е

...
Президентът на Русия Владимир Путин трябва да види, че е
Коментари Харесай

Дейвид Камерън ни похвали за солидарността с Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин би трябвало да види, че е сбъркал, а България демонстрира своята взаимност в поддръжка на битката против войната в Украйна. Това съобщи лорд Дейвид Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия след среща с премиера акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел в Министерски съвет.

Той благодари за гостоприемството на българското държавно управление. България е значим сътрудник на Обединеното кралство - сътрудник в Европа и съдружник в границите на НАТО, сподели Камерън. Той е удовлетворен от диалозите за поддръжката за Украйна, която се бори против експанзията на президента на Русия Владимир Путин.

Важно е да се борим и против дезинформацията, идваща от Русия, ориентирана към олигарсите, медийни и енергийни сдружения, настоя Камерън.

Той прикани американския конгрес да гласоподава пакет от ограничения за Украйна. Прави сме в борбата против противозаконната експанзия в Украйна. Единственото, което е належащо е политическа воля - 25 са страните, които поддържат Украйна, регистрира Дейвид Камерън. Той вижда в България мощен съдружник.

Камерън наранена и тематиката за незаконната миграция, като посочи, че България оказва помощ на Обединеното кралство за опълчване на проведените незаконни банди и ограничение на лодките с мигранти по море. Камерън е разискал с Денков и Габриел ротацията в държавното управление, и изрече своята наслада, че българското държавно управление дава положителни резултати.

Камерън посочи, че България е предоставила три значими пакета военна помощ за Украйна. Обединеното кралство също поддръжка Украйна, само че най-важно е посланието - американският конгрес ще гласоподава за пакет помощ за Съединени американски щати. Всичко това ще има голямо въздействие за войната в Украйна, уточни той. Американската помощ е на стойност 10% от военния потенциал, а 50% от предвоенния потенциал на Украйна е погубен. Ако желаеме да се борим за независимост, би трябвало да се борим за Украйна, която да отбрани своите граници, прикани Камерън.

Според него исторически урок е в случай че се позволи на Путин да превземе друга страна, ще желае още.

Камерън се надява НАТО да стане още по-силен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР