Президентът на Русия Владимир Путин ръководи планираните за събота учения

...
Президентът на Русия Владимир Путин ръководи планираните за събота учения
Коментари Харесай

Путин лично ръководи военни учения

Президентът на Русия Владимир Путин управлява плануваните за събота учения на силите за стратегическо въздържане с потреблението на балистични и крилати ракети. Това оповестиха от съветското министерство на защитата на фона на изострянето на връзките сред Москва и Вашингтон, съобщи БНР. В учението ще вземат участие и въздушно-космическите сили, Южният боен окръг, стратегическите ракетни войски, Северният и Черноморският флот, оповестиха от министерството. Това се случва на последния ден от взаимните маневри на Русия и Беларус, които започнаха на 10 февруари.

В прессъобщението се прецизира, че ученията са авансово планувани, а задачата е да бъде тествана готовността на органите за военно ръководство, бойните планове, екипажите на бойните кораби и стратегическите ракетоносци и надеждността на въоръженията на стратегическите нуклеарни и неядрени сили.

От военното ведомство оповестиха още, че по самодейност на американската страна за петък вечерта е плануван телефонен диалог сред министрите на защитата на Русия Сергей Шойгу и на Съединени американски щати Лойд Остин.

За среща с Владимир Путин в Москва отново в петък дойде президентът на Беларус Александър Лукашенко. Той разгласи че възнамерява да се причисли към съветския си сътрудник Владимир Путин при наблюдението на военните учения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР