Президентът на Русия Владимир Путин пристигна днес в Женева. Следобед

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристигна днес в Женева. Следобед
Коментари Харесай

Путин пристигна в Женева

Президентът на Русия Владимир Путин дойде през днешния ден в Женева. Следобед той ще организира в швейцарския град първите си двустранни договаряния с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който е тук от през вчерашния ден и към този момент организира срещи с президента на Швейцария Ги Пармлен и с външния министър Игнацио Касис, съобщи ТАСС.

По-рано представител на женевското кантонално държавно управление заяви за организацията, че Русия не е отправяла към Швейцария молба за протоколно посрещане на Путин на интернационалното летище в Женева. Той разясни, че протоколни посрещания на държавни глави на летището се вършат при държавни визити. Когато обаче става дума за срещи на върха и интернационалните конгреси, сходно посрещане може да се състои по молба от съответната страна.

Путин и Байдън ще беседват във вилата " Ла Гранж " край Женевското езеро. Руският президент беше посрещнат там от швейцарския си сътрудник, в очакване да дойде американският държавен глава и тримата да излязат на открито за обща фотография. Отделно ще бъдат снимани Байдън и Путин.

Властите в Женева трябваше незабавно да закупят съветски и американски флагове за срещата на президентите Владимир Путин и Джо Байдън, защото наличните копия не бяха задоволителни, с цел да украсят града преди срещата на върха, заяви по тематиката вестник „ Тагблат”.

Летището в Женева е украсено с съветския трибагреник и американското знаме, основният мост на града Монблан е декориран с минимум 12 флагове на Руската федерация и Съединени американски щати. Сумата, която женевските управляващи са похарчили за тяхната покупка, не се оповестява.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР